Pesutekniikassa yhdistyy piirtäminen, maalaaminen ja yllätyksellisyys ja se tekee tästä mielenkiintoisen tavan tehdä kuvia. Lopputulos on graafinen, moderni ja hieman Pop-taiteellinen.Tekniikassa käytetään musteen lisäksi guassivärejä ja pohjapiirroksen voi tehdä lyijykynillä.

Idea on se että piirroksesta peitetään guassimaaleilla ne alueet joihin ei haluta musteen tarttuvan. Kun guassi on kunnolla kuivunut peitetään koko työ musteella ja sitten kun muste on kuivunut niin työ pestään. Paperin tulee olla melko vahvaa jotta se kestää hyvin pesun ja välillä useammankin, sillä ainakin itse suoritan pesun ja maalauksen välillä kolmekin kertaa ennen kuin olen tyytyväinen, joten kestävyyttä paperilta tosiaankin vaaditaan.  Onhan näitä roskiinkin minulta mennyt mutta ”oppirahat on maksettava” ajatuksella tässäkin mennään.

Musta tuo kuvaan voimakkaan kontrastin, joka sekin on säädeltävissä, sillä mustetta voi käyttää myös hieman kevyemmin laimentaen. Olen tehnyt paljon mustavalkoisia versioita, mutta kokeillut myös värien käyttöä joko värillisillä musteilla tai guasseilla. Pesun jälkeen työtä voi jatkaa maalaten ja onkin sitten makuasia miten paljon tätä haluaa tehdä.  Itse saatan tehdä pieniä korjailuja, mutta liiallista maalailua vältän jotta tekniikan idea ei häviä, sillä kuvan mielenkiintoisuus rakentuu juuri siitä rosoisuudesta ja ei niin viimeistellystä maalausjäljestä minkä tämä tekniikka mahdollistaa.

A3 kokoinen pitkäkorvainen pupu
pesutekniikka pupu
"Yksinäinen pupu" 22 x 28 cm.
vanha pöllö kannolla
"Pöllövanhus"
pesutekniikka
"Ei haittaa vaikka ei oo täydellinen"-Tipu,pöllö tai mikä lie